banner-mia2.gif

Посібники

Оренда державного майна в установах та підприємствах мережі НААН / [Балян А.В., Бездушна Ю.С. та ін.]. К.: ННЦ «ІАЕ», 2021. 66 с.

Зміст

1. Основні положення законодавства з питань оренди
2. Особливості для НААН в Законі про оренду
3. Передача майна в оренду: загальний порядок.
4. Переліки об'єктів оренди
5. Підготовчі роботи: інвентаризація об’єктів оренди, переоцінка балансової вартості нерухомості в бухгалтерському обліку.
6. Організація роботи з оператором електронного майданчика. Договір про співпрацю.
7. Алгоритм дій для передачі майна в оренду: аукціон, без аукціону.
8. Орендна плата та вартість об'єктів оренди для її розрахунку
9. Порядок переоцінки основних засобів в бюджетних установах та державних підприємствах
10. Оплата участі в аукціоні
11. Договір оренди
12. Страхування об'єктів оренди
13. Ремонти об'єктів оренди
14. Алгоритм дій для продовження договорів оренди: аукціон, без аукціону.

Переглянути повний текст

Порядок та документальне оформлення передачі в оренду державного майна / [Балян А.В., Бездушна Ю.С., Волошина О.В. та ін.]. К.: ННЦ «ІАЕ», 2021. 120 с.

В посібнику викладені Методичні рекомендації щодо процедури та документального оформлення оренди державного та комунального майна . Узагальнені основні положення Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 3 жовтня 2019 року № 157-IX, організація роботи з оператором електронного майданчика, порядок укладення договорів оренди, продовження діючих договорів оренди, шаблони конкурсної документації, примірні форми договору оренди державного майна та Акту приймання-передачі майна в оренду. Описаний порядок страхування орендованого майна, ремонту та невід’ємних поліпшень, особливості передачі в оренду пам’яток культурної спадщини. Окремо розкрито питання бухгалтерського обліку операцій з державним майном та його оцінкою для цілей передачі в оренду.

Посібник призначений для використання в роботі обліково-фінансових служб аграрних підприємств, аудиторській практиці, діяльності органів державної влади та професійних громадських об’єднань, викладацькій та науковій роботі.

Переглянути повний текст

Попко Є.Ю. Електронні трудові книжки та Е-лікарняні: посібник-практикум. К.: Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, Інститут обліку і фінансів, 2021. 72 с.

У посібнику-практикумі висвітлено практичні питання роботи з електронними трудовими книжками та формування е-лікарняних.

Переглянути повний текст

Облік нематеріальних активів, витрат та довгострокової заборгованості агробізнесом: посібник / Попко Є.Ю., Волошина О.В., Шендерівська Ю.Л. К.: ННЦ «ІАЕ», 2020. 49 с.

У посібнику розкрито особливості обліку нематеріальних активі, довгострокової дебіторської заборгованості та витрат на науково-дослідні роботи підприємств аграрного сектору економіки. Розкрито особливості дисконтування довгострокової заборгованості, наведено чіткий алгоритм розрахунку теперішньої вартості. Визначено особливості облікового відображення нематеріальних активів, в тому числі прав постійного користування земельними ділянками. Охарактеризовано порядок обліку витрат на науково-дослідні роботи. Видання буде корисним для науковців, викладачів дисципліни «Бухгалтерський облік», аспірантів, студентів та працівників обліково-економічних служб вітчизняних сільськогосподарських підприємств.

Переглянути повний текст