banner-mia2.gif

Посібники

Бухгалтерський облік та оподаткування агропідприємств в умовах карантину: посібник / Остапчук С.М., Попко Є.Ю., Шендерівська Ю.Л. К.: ННЦ «ІАЕ», 2020. 74 с.

У посібнику розкрито зміни в бухгалтерському обліку та оподаткування сільськогосподарських підприємств, зумовлені прийняттям ряду законодавчих ініціатив у період карантину на території України. Наведено зміни в справлянні ПДВ, умовах застосування та уникнення фінансової відповідальності за порушення в частині податкових накладних, розрахунків коригувань, декларації та ін. Описано основні нововведення в процедурі фінансового моніторингу та її вплив на роботу бухгалтерів агропідприємств. Розкрито вплив норм Законів No 591 та 466 на порядок справляння ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування, особливості нарахування та облікового відображення відпускних та лікарняних, виданих в умовах самоізоляції. Видання буде корисним для науковців, викладачів дисципліни «Бухгалтерський облік», аспірантів, студентів та працівників обліково-економічних служб вітчизняних сільськогосподарських підприємств.

Переглянути повний текст

Облікове забезпечення інвентаризації сільськогосподарських підприємств: посібник / Попко Є.Ю., Стецюк Л.С., Шендерівська Ю.Л. К.: ННЦ «ІАЕ», 2020. 110 с.

У посібнику розкрито особливості організації, проведення, документування інвентаризації на сільськогосподарських підприємствах та відображення її результатів у бухгалтерському обліку. Описано окремі аспекти облікового представлення даних про дебіторську та кредиторську заборгованість, підходи до їх класифікації та списання. Розкрито специфіку бухгалтерського обліку капітальних інвестицій, основних засобів, їх переоцінки та ключові помилки, які допускаються в операціях з необоротними активами сільськогосподарських підприємств. Видання буде корисним для науковців, викладачів дисципліни «Бухгалтерський облік», аспірантів, студентів та працівників обліково-економічних служб вітчизняних сільськогосподарських підприємств.

Переглянути повний текст

Методичні вказівки з бухгалтерського обліку та оподаткування агропідприємств: посібник / Попко Є.Ю., Стецюк Л.С., Шендерівська Ю.Л. К.: ННЦ «ІАЕ», 2020. 93 с.

У посібнику розкрито зміни в Порядку обліку платників податків і зборів, які вплинули на заповнення Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність. Описано особливості реєстрації і блокування податкових накладних та розрахунків коригувань до них для платників ПДВ-сільськогосподарських товаровиробників. Розкрито специфіку перевірок з питань праці та її оплати для сільськогосподарських підприємств, визначено роль облікового забезпечення трудових відносин як інструменту захисту в судових спорах із контролюючим органом. Видання буде корисним для науковців, викладачів дисципліни «Бухгалтерський облік», аспірантів, студентів та працівників обліково-економічних служб вітчизняних сільськогосподарських підприємств.

Переглянути повний текст

Обліковий супровід малої податкової реформи: посібник / Волошина О.В., Дем'яненко Т.Є., Попко Є.Ю., Шендерівська Ю.Л. К.: ННЦ «ІАЕ», 2020. 80 с.

У посібнику розкрито зміни, які несе в собі мала податкова реформа, її наслідки для малих та середніх сільськогосподарських підприємств та роль обліку в її реалізації. Наведено зміни щодо ПДВ в частині блокування податкових накладних, розрахунків коригувань, оновленої форми звітної декларації та ін. Описано основні засади впровадження адміністративної реформи, які стосуються ЄСВ, особливості облікового супроводу припинення трудових відносин у сільському господарстві, нюанси підготовки і проходження перевірок Держпраці. Видання буде корисним для науковців, викладачів дисципліни «Бухгалтерський облік», аспірантів, студентів та працівників обліково-економічних служб вітчизняних сільськогосподарських підприємств.

Переглянути повний текст