banner-mia2.gif

Посібники

Galuz standarty 2015

Облік витрат і калькулювання собівартості сільськогосподарської продукції: посібник / [Жук В.М., Мельничук Б.В., Панадій О.П. та ін.]; за ред. Мельничука Б.В., Панадія О.П. –  К.: ННЦ «ІАЕ», 2017. – 144 с.

В посібнику викладені оновлені методичні рекомендації з обліку витрат і калькулювання собівартості сільськогосподарської продукції, які враховують вимоги Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 30 «Біологічні активи», принципи і правила обліку передбачені Міжнародними стандартами фінансової звітності.

Рекомендації визначають порядок бухгалтерського обліку витрат та калькулювання собівартості продукції, робіт, послуг у сільськогосподарських підприємствах та розроблені з врахуванням галузевих особливостей обліку сільськогосподарської діяльності.

Методичні рекомендації містять класифікацію витрат, послідовність калькулювання собівартості продукції, ідентифікацію витрат за галузями та видами виробництв сільськогосподарських підприємств, методику обліку витрат на біологічні перетворення і порядок калькулювання собівартості продукції рослинництва, тваринництва, допоміжних та підсобних промислових виробництв.

Посібник призначений для використання в роботі обліково-фінансових служб аграрних підприємств, аудиторській практиці, діяльності органів державної влади та професійних громадських об’єднань,  викладацькій та науковій роботі.

Рік видання: 2017
ISBN: 978-966-669-513-3
Кількість сторінок: 144 с.

it tehnologii 2017

Розвиток бухгалтерського обліку на основі новітніх ІТ-технологій: Колективна монографія. За ред. Жука В. М., Бездушної Ю. С. К.: ННЦ «ІАЕ», 2017. 450 с.

Монографія присвячена формуванню теоретико-методологічних та практичних засад модернізації бухгалтерського, управлінського обліку, фінансової звітності, аудиту, обумовленому запровадженням новітніх інтернет-технологій та орієнтованому на забезпечення його відповідності глобальним тенденціям стрімкого інформаційного розвитку економіки України.

Форми бухгалтерського обліку доповнено новою – клауд-комп’ютерною формою. Запропоновано концептуальні підходи до побудови сучасної системи обліку в сільськогосподарському підприємстві на базі клауд-комп’ютерної форми, яка ґрунтується на ідеї спільного використання інформаційних технологій і ресурсів бухгалтерами та користувачами, що створює умови для ефективного управління й оптимізації роботи в умовах швидкозмінюваного бізнес-середовища.

Розроблено документування господарських операцій сільськогосподарських підприємств, що включає електронні реєстри, розроблені на основі формату XBRL, запровадження яких сприятиме поширенню електронного документообігу та інтернет-технологій в обліковій сфері.

Описані тенденції розвитку фінансової звітності, зокрема її онлан-напряму, узагальнені головні аспекти трансформації аудиторського ризику в умовах використання комп’ютерних технологій.

Викладено напрями посилення ефективності управлінського обліку із застосуванням комп’ютерних мережевих технологій та описана інтернет-платформа обліково-інформаційного забезпечення амортизаційної політики.

Монографія призначена науковцям, педагогічним працівникам і студентам, представникам органів державної влади і професійних бухгалтерських організацій, працівникам обліково-фінансових служб підприємств і установ аграрного сектору, бухгалтерам громадської практики.

Рік видання: 2017
ISBN: 978-966-669-533-1
Кількість сторінок: 450 с.

fiz doktryna 2015

Фізіократична доктрина розвитку бухгалтерського обліку: Колективна монографія / [В.М. Жук, Б.В. Мельничук, С.М. Остапчук та ін.]; За ред. В.М. Жука. – К.: Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», 2015. – 236 с.

Монографія присвячена формуванню фізіократичної доктрини розвитку бухгалтерського обліку через встановлення взаємозв’язку між економічним вченням фізіократів та ідентифікацією предмета й об’єктів обліку сільськогосподарської діяльності. Фізіократична доктрина встановлює необхідність побудови обліку на фізико-економічних засадах, оскільки бухгалтерська інформація, що не враховує природничий характер господарського життя не лише не допомагає нам зрозуміти економічні процеси, а породжує нечувані помилки й економічні викривлення.

Монографія призначена науковим установам, державним регуляторним органам з бухгалтерського обліку, науковцям, викладачам, керівникам підприємств, практикуючим бухгалтерам та студентам.

Рік видання: 2015
ISBN: 978-966-669-487-7
Кількість сторінок: 236 с.
Переглянути повний текст

Galuz standarty 2015

Галузеві стандарти обліку та фінансової звітності: Колективна монографія / [В.М. Жук, Ю.С. Бездушна, Б.В. Мельничук та ін.]; За ред. В.М. Жука. – К.: Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», 2015. – 370 с.

Монографія присвячена науково-методологічним аспектам розробки та запровадження галузевих стандартів бухгалтерського обліку та фінансової звітності в аграрному секторі економіки України. Обґрунтовано теоретичний базис таких стандартів, організаційні аспекти стандартизації обліку в сільському господарстві. Окрему увагу приділено пропозиціям щодо формування специфічної галузевої методології обліку земель сільськогосподарського призначення, біологічних активів, сільськогосподарської продукції та інтелектуального капіталу.

Монографія призначена науковим установам, державним регуляторним органам з бухгалтерського обліку, науковцям, викладачам, керівникам підприємств, практикуючим бухгалтерам та студентам.

Рік видання: 2015
ISBN: 978-966-669-488-2
Кількість сторінок: 370 с.
Переглянути повний текст