banner-mia2.gif

Посібники

Image

Облікове забезпечення оподаткування сільськогосподарських товаровиробників: Навч. пос. / За ред. Метелиці В.М., Мельничука Б.В. – 4-е вид., доп. і перероб. – К.: ТОВ "Всеукраїнський інститут права і оцінки", 2015. – 196 с.

У посібнику розкриті загальні методичні підходи облікового відображення оподаткування сільськогосподарських товаровиробників у правовому полі Податкового кодексу України. Детально розглядаються порядки справляння єдиного податку для сільськогосподарських товаровиробників, податку на додану вартість, податку з доходів фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, екологічного податку, податку на майно.

Розроблені рекомендації щодо відображення нарахування, утримання та сплати податків і внесків у системі бухгалтерського обліку, складання і подання фінансової, податкової та статистичної звітності.

Посібник призначений для практикуючих бухгалтерів та фінансистів агропромислових підприємств і рекомендується застосовувати у процесі підвищення кваліфікації за програмою САРА – "Сертифікований професійний бухгалтер агробізнесу".

Рік видання: 2015
ISBN: 978-617-7081-06-6
Кількість сторінок: 196

Image

Звітність сільськогосподарських підприємств: практичний посібник / Б.В. Мельничук, Н.Л. Жук, В.М. Метелиця, Л.С. Стецюк. - К.: ТОВ "Всеукраїнський інститут права і оцінки", 2015. – 60 с.

У посібнику розкриті правові засади, а також основні організаційні та методичні положення з підготовки та подання річної бухгалтерської звітності сільськогосподарських підприємств за 2014 рік.

У зручній для практичного використання табличній формі наведено алгоритм складання всіх форм фінансової звітності, в тому числі окремих форм для суб’єктів малого підприємництва. Крім фінансової звітності, наведено рекомендації з підготовки статистичної звітності «Основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств за 2014 рік» (форма № 50-сг) та «Основні показники господарської діяльності фермерського господарства» (форма № 2-ферм), ув’язки між показниками різних форм звітності.

Посібник призначений для практичного використання бухгалтерами та фінансистами сільськогосподарських підприємств, а також рекомендується застосовувати у процесі підвищення їх кваліфікації за програмою САРА – «Сертифікований професійний бухгалтер АПВ».

Увага! В додаток до посібника Ви отримуєте комплект форм річної фінансової звітності.

Рік видання: 2015
ISBN: 978-617-7081-05-9
Кількість сторінок: 60

Image

Облік і оподаткування земельних відносин у сільськогосподарській діяльності: Науково-практичне видання / [Ю.С. Бездушна, О.В. Волошина, В.М. Жук та ін.]; За ред. В.М. Жука, Б.В. Мельничука, В.М. Метелиці. – К.: Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки", 2014. – 160 с.

У посібнику розкриті правові засади землекористування в Україні. Детально розглядаються особливості оформлення договорів оренди землі, а також порядки державної реєстрації земель і прав на них, здійснення розрахунків по орендній платі.

Розроблені рекомендації щодо бухгалтерського обліку та оцінки прав оренди та прав користування земельними ділянками. Висвітлені механізми оподаткування використання земель сільськогосподарського призначення фіксованим сільськогосподарським податком та платою за землю.

Посібник призначений для практикуючих бухгалтерів та фінансистів приватних і державних агропромислових підприємств і рекомендується до застосовування у процесі підвищення кваліфікації.

Рік видання: 2014
ISBN: 978-966-669-456-3
Кількість сторінок: 160

Image

Облікове забезпечення оподаткування виплат фізичним особам в аграрній галузі: науково-практичне видання / За ред. О.В. Волошиної, Є.Ю. Попко. – К.: ТОВ "Всеукраїнський інститут права і оцінки", 2014. – 154 с.

У посібнику розкриті загальні положення оподаткування доходів фізичних осіб та справляння єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Детально розглядаються особливості утримання ПДФО та ЄСВ з окремих видів доходів, а також відповідальність за порушення при їх справлянні.

Розроблені рекомендації щодо відображення нарахування, утримання та сплати ПДФО та ЄСВ в системі бухгалтерського обліку, складання та подання податкової звітності щодо ПДФО та ЄСВ.

Посібник призначений для практикуючих бухгалтерів та фінансистів агропромислових підприємств і рекомендується застосовувати у процесі підвищення кваліфікації за програмою САРА – "Сертифікований професійний бухгалтер АПВ".

Рік видання: 2014
ISBN: 978-617-7081-03-5
Кількість сторінок: 154