banner-mia2.gif

Посібники

Image

Державні закупівлі товарів, робіт і послуг: науково-практичне видання / За ред. Жука В.М., Метелиці В.М., Фірера Д.О. - К.: ТОВ "Всеукраїнський інститут права і оцінки", 2014. - 174 с.

У посібнику розглянуті правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади; механізм державного регулювання та контролю у сфері закупівель, загальні умови здійснення закупівлі, порядок ведення документації конкурсних торгів, процедури закупівлі, порядок оформлення результатів процедури закупівлі.

Посібник призначений для практикуючих бухгалтерів-фінансистів бюджетних установ та рекомендується до застосування в процесі підвищення кваліфікації за програмою CAPS - "Сертифікований бухгалтер в бюджетній сфері".

Рік видання: 2014
ISBN: 978-617-7081-04-2
Кількість сторінок: 176

Image

Бухгалтерська звітність сільськогосподарських підприємств: Практичний посібник / Б.В. Мельничук, Н.Л. Жук, Л.С. Стецюк [та ін.]; За ред. Б.В. Мельничука. - К.: ТОВ "Всеукраїнський інститут права і оцінки", 2014. – 84 с.

У посібнику розкриті правові, організаційні та методичні положення зі складання річної бухгалтерської звітності за 2013 рік підприємствами аграрного сектору економіки України.

Крім того, подано рекомендації зі складання форми статистичної звітності 50-сг "Основні економічні показники роботи сільськогосподарських підприємств за 2013 рік", ув'язки між показниками різних форм звітності та Перелік додаткових (вписуваних) рядків (статей) фінансової звітності. Матеріал викладено у зручній для практичного використання табличній формі.

Посібник призначений для практикуючих бухгалтерів та фінансистів агропромислових підприємств і рекомендується застосовувати у процесі підвищення кваліфікації за програмою САРА – "Сертифікований професійний бухгалтер АПВ".

Увага! В додаток до посібника Ви отримуєте комплект форм річної фінансової звітності.

Рік видання: 2014
Кількість сторінок: 84

Image

Обліково-оціночні аспекти включення землі до економічного обороту: Колективна монографія / [В.М. Жук, Ю.С. Бездушна, Б.В. Мельничук, В.М. Метелиця, А.І. Коріненко]. – К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2013. – 234 с.

У монографії проведено дослідження методологічних підходів до організації обліку земель сільськогосподарського призначення, їх оцінки та постановки на баланс, як передумови формування галузевого стандарту бухгалтерського обліку земель сільськогосподарського призначення і прав користування ними.

Здійснено наукове обґрунтування, вдосконалено методологічні засади та розроблено методичні підходи щодо включення земельного капіталу до економічного обороту, зокрема земель сільськогосподарського призначення і прав користування ними. Запропоновано проект Методичних рекомендацій щодо ведення обліку та аналізу обороту земель сільськогосподарського призначення з постановкою на бухгалтерський баланс.

Монографія призначена науковим установам, державним регуляторним органам з бухгалтерського обліку, професійним бухгалтерським організаціям, науковцям, викладачам, керівникам, практикуючим бухгалтерам та студентам.

Рік видання: 2013
ISBN: 978-966-669-414-3
Кількість сторінок: 234 с.

Image

Фізична економія у вимірах теорії і практики господарювання: колективна монографія / За ред. Ю.О. Лупенка, В.М. Жука, В.О. Шевчука та О.В. Ходаківської. – К.: ННЦ "Інститут аграрної економіки", 2013. – 502 с.

Колективна монографія є одним із перших в Україні видань з фізичної економії – новітнього напряму світової та національної економічної думки, представленого власною науковою школою, яка розвивається упродовж більш ніж 130 років.

У книзі розкриваються природничі засади економічного мислення, на яких базується фізична економія. На цій основі монографія висвітлює теорію, історію і практику сучасного господарювання в Україні та за кордоном.

Книга призначається для науковців, докторантів та аспірантів, викладачів і студентів навчальних закладів, усіх, чия діяльність й наукові інтереси є дотичними до актуальної економічної проблематики ХХІ століття.

Рік видання: 2013
ISBN: 978-966-669-415-0
Кількість сторінок: 502 с.